5 steg for å 100% slette alt av din data fra din Facebook konto

Sist oppdatert av Gray Williams den april 10, 2019

Man skulle tro at man bare kunne gå på nett og trykke en slett knapp, men det er ikke så enkelt. Alt du noensinne har gjort på Facebook er lagret for fremtidig bruk. Data og informasjon som du trodde var glemt for lenge siden ligger å lurer et sted på serverne deres.

Selvsagt, er det enkelt å deaktivere kontoen din, men på den måten blir ingenting slettet slik at du når som helst kan reaktivere profilen din slik den var.

Dersom du virkelig sletter kontoen din, må du lage en helt ny konto dersom du ønsker å bruke Facebook igjen i fremtiden. En veg til ordentlig personvern.

Steg #1 Slett de tilknyttede appene

En ting folk liker med å bruke Facebook er hvordan programvaren kobler til andre applikasjoner for å gjøre det enkelt å logge inn. Det vi ikke erkjenner er at dette eksponerer personlig informasjon hver gang vi bruker det, som lar andre apper bruke vår data.
Facebook delete the linked appsFor å komme i gang, må du fjerne alle appene som er tilknyttet din Facebook konto.

  1. Klikk på pilen som befinner seg øverst i høyre hjørnet på siden.
  2. Velg “Settings” og “Apps and Websites,” som er i kolonnen på venstre side.
  3. Bla nedover under “Preferences” og skru av “Apps, Websites, og Games”.
  4. Etter du har deaktivert det, kan du deretter slette apper som er koblet til din Facebook konto.

Steg # 2 Fjern aktivitetshistorikk

Det neste steget er å fjerne dine digitale spor.
Facebook activity log

  1. Velg nedoverpil menyen.
  2. Velg “Activity Log.”
  3. Bruk rediger knappen for å slette eller unlike hver handling oppført i din aktivitetslogg.

Steg # 3 Ta sikkerhetskopi av dataen

Dersom du har informasjon på din Facebook konto som du vil beholde, som bilder eller kontakter, kan du ta sikkerhetskopi av dem manuelt.

your facebook information

  1. Gå til Settings menyen igjen.
  2. Under “Your Facebook Information,” og velg alternativet for “Download Your Information.
  3. Du vil motta en e-post som viderekobler deg til nedlastingsarkivet.
  4. Lagre arkivet på din valgte enhet.
  5. Denne zip filen bør inneholde alle din bilder, en HTML fil som inneholder dine venner, osv.

Steg # 4 Deaktiver kontoen

Mange forvirrer deaktivering av en konto med sletting, men det er noe helt annet.

Facebook deactivate account

Deaktivering betyr at man kan logge inn etter en pause og fortsette der man slapp. Dersom du ikke er sikker på at sletting av Facebook er riktig for deg, kan du gjøre dette i stedet.

  1. Gå til Settings igjen.
  2. Velg “General.
  3. Klikk så på “Manage your account.
  4. Bla nedover til du ser valget for å deaktivere.

Steg #5 Slett din konto

Det har blitt mye enklere enn før å slette en Facebook, noe som er svært positivt.

Facebook delete account

Alt du trenger å gjøre er å gå til “Your Facebook Information,” klikk “View” ved siden av “Delete Your Account and Information.”

Du vil legge merke til at det er noen andre alternativ her som vi allerede har beskrevet. Etter du fyller inn passordet ditt, vil kontoen din slettes. Endelig fri!

Haken

Facebook er generøs nok til å beholde din informasjon i 14 dager dersom du skulle ombestemme deg.

Hva skjer med Facebook?

Med mer enn to milliarder brukere, fortsetter Facebook å være i rampelyset når det kommer til personvernsskandaler. Til og med tilbake i 2006 når de først introduserte nyhets feeden brøt de brukeres personvern. Nå bryr de fleste seg ikke om at deres personlige liv publiseres på deres kontakters feeds.

FacebookI 2011, Facebook avgjode med FTC angående anklager om at brukeres informasjon ikke ble holdt privat, i tillegg til at de ikke ble informert. Som et resultat, ble Facebook enig i 20 års uavhengige personverns evalueringer.

Men, i 2013, ble Facebook påvirket av et virus som eksponerte telefonnumre og adresser til seks millioner brukere. Alt man trengte var en tilkobling til deg og en annen informasjonstype for å få tilgang til din konto.

I februar 2018, når den belgiske domstol kommanderte Facebook til å slutte å spore personer på nett, selskapet anket saken. Så, bare en måned senere, oppdaget brukere at Facebook var klar over et massivt datatyveri som skjedde, uten å gjøre noe for å forhindre det. Den eneste kompensasjonen var en unnskyldning og et løfte om å gjøre det bedre i fremtiden.

Etter alt dette, stoler du på at selskapet holder din informasjon privat? Spørsmålet er om du prioriterer å oppdatere din profil på nett eller vedlikeholde et bra personvern og sikkerhet.

Hvordan bør du gå frem for å permanent koble deg fra Facebook?

Det handler om mer enn slett knappen

Dersom du ikke føler behovet for å returnere, foreslår vi at du sjekker tilbake etter 14 dager for å sørge for at all data er slettet, så kan du være mer selektiv med hva du deler i fremtiden.

Gray Williams
Gray Williams er en erfaren data og kommunikasjons ingeniør og cross-plattform tekstforfatter og innholdsforfatter med stor interesse i cybersikkerhet. Han har både arbeidet og forsket på VPN-er og andre internett personverns verktøy i mange år.