Beste VPN i 2024: Sammenligning av de topp 11 VPN-tjenester

Kate Hawkins
Sist oppdatert av Kate Hawkins den Mars 26, 2024

Hundrevis av VPN-er hevder å være den beste, men de kan ikke alle være den raskeste, sikreste og billigste. For å kunne trekke en avgjørende (og ærlig) konklusjon om dette utførte teamet mitt og jeg grundige tester med 157 VPN-er i 3 måneder, og rangerte dem etter følgende viktige kriterier:

  • Avanserte sikkerhets- og personvernfunksjoner
  • Gode hastigheter med et globalt servernettverk
  • Gir tilgang til populære nettsteder (som Netflix og Disney+) og P2P-støtte
  • Dedikerte, brukervennlige apper for Windows, Mac, Android, iOS med flere
  • God valuta for pengene, pluss 24-timers kundestøtte

Totalt sett er ExpressVPN den topprangerte VPN-en i 2024, med førsteklasses sikkerhet og personvern, høye hastigheter på sitt globale nettverk og mer. I tillegg kan du prøve ExpressVPN helt uten risko!

Prøv ExpressVPN uten risko!

Rask veiledning: De beste VPN-er i 2024

  1. ExpressVPN – VPN nr. 1 i 2024 med utmerkede hastigheter, avanserte personvern- og sikkerhetsfunksjoner og 3000+ servere for strømming og torrenting. Du kan prøve ExpressVPN uten risko i dag!
  2. CyberGhost – Førsteklasses VPN for rask strømming og sikker torrenting for PC-brukere, men mobilappene for Android og iOS er mer begrenset.
  3. Private Internet Access – Best for avanserte brukere på grunn av de tilpassbare nettverks-, personvern- og sikkerhetsinnstillingene, men har hovedkontor i USA.
  4. NordVPN – Unike sikkerhetsfunksjoner og dens proprietær NordLynx-protokoll gir førsteklasses sikkerhet og hastigheter, men ikke alle appene er like intuitive for nybegynnere.
  5. Surfshark – Et detaljert grensesnitt som gjør det enkelt å velge en pålitelig, sikker server, men gir hastighetsnedgang og høy ping over langdistanseforbindelser..

Også 6 andre flotte VPN-er kom på listen! Hopp hit for å lese mer.

Beste VPN i 2024: Sammenligning av de topp 11 VPN-tjenester

1. ExpressVPN – Best for personvern og sikkerhet, med en rekke sikkerhetsfunksjoner

Oversikt: ExpressVPN

Hastighet Enestående – Rask strømming, torrent-fildeling og gaming-hastigheter, med ubegrenset båndbredde
Sikkerhet Avansert – 256-bits AES-kryptering, TrustedServer-teknologi, automatisk nødstopp, delt tunellering og ingen lekkasje av IP-adresser
Personvern Strengt – Base på de britiske jomfruøyer, utenfor 5/9/14 øyne-alliansene og dermed uten loggføring
Egne apper for Alle større enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Chromebook, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Kindle Fire, Nook og rutere
Kan omgå blokkering av Alle større strømmeplattformer som Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, DAZN, ESPN+, Showtime og mer
Torrent-fildeling Støttes – Globalt nettverk med mer enn 3000 servere, hvorav alle støtter P2P
Kundestøtte Hurtig respons døgnet rundt via live chat, nettbasert skjema og e-post
Enhetstilkoblinger 8
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Små ulemper Ingen nødbryter på iOS-appen
Best pris €6.71 pr. måned (abonnement: 15 måneder)

2024 Oppdatering! ExpressVPN har redusert prisene i en begrenset periode til vanvittige $6.67 per måned med 1-års planen (du kan spare opptil 49%) + få ytterligere 3 måneder gratis! Dette er et begrenset tilbud, så slå til før det blir borte. Se mer informasjon om dette tilbudet her.

ExpressVPN er det beste valget hvis du vil ha et svært sikkert VPN med maksimal kryptering og gode personvernfunksjoner. Med ExpressVPN har du friheten til å surfe anonymt på nettet, samtidig som du kan omgå alle brannmurer, sensur og andre begrensninger. ExpressVPN er faktisk et av få VPN-er som fremdeles fungerer i Kina, og kan omgå myndighetenes strenger internettsensur!

ExpressVPN har følgende sikkerhets- og personvernfunksjoner:

  • AES 256-bits kryptering og en 4096-RSA-nøkkel, som oppretter og autentiserer den krypterte tunnelen.
  • En kill switch som automatisk blokkerer nettet ditt til du har en trygg tilkobling til en server igjen.
  • Lekkasjebeskyttelse — Stopper IP-, DNS- og WebRTC-lekkasjer for å beskytte dine personlige data.
  • TrustedServer-teknologi — RAM-baserte servere som automatisk sletter alle data ved hver planlagte omstart.
  • Retningslinjer mot loggføring som er gjennomgått av en tredjepart — pluss at Tyrkiske myndigheter forsøkte å hente brukerdata fra ExpressVPN ved å fysisk beslaglegge servere, og de fant ingenting.

Skjermbilde av ExpressVPN vellykket en IP-, WebRTC- og DNS-lekkasjetest mens den er koblet til en server i USA

ExpressVPN har en innebygget lekkasjebeskyttelse som skjuler den ekte IP-adressen din

Jeg liker at alle 3000+ ExpressVPN-servere støtter torrenting og strømming, og jeg hadde høye hastigheter uansett hvilken ExpressVPN-server jeg brukte. Jeg kjørte hastighetstester på flere servere i USA, Storbritannia, Tyskland og Australia. Nedlastingshastighetene var gjennomgående høye, og falt bare 16–25 % sammenlignet med basishastighetene på alle steder.

Eksempler på Express VPN-hastighetstest på globale servere
ExpressVPNs hastigheter er konsekvent gode på alle servere

Jeg hadde ingen problemer med å torrentere store filer, spille på nettet eller strømme serier og filmer i UHD. ExpressVPN klarer lett å få tilgang til følgende, på flere ulike servere:

Netflix (USA, Storbritannia, Japan med flere) Disney+ Hulu Amazon Prime Video Max BBC iPlayer
CBS All Access Hotstar Showtime DAZN ESPN Paramount+
Peacock Discovery+ fuboTV Sling TV YouTube TV …med flere!

Du kan ikke installere ExpressVPN direkte på alle enheter, men du kan bruke ExpressVPNs MediaStreamer-funksjon. Dette er en DNS-tjeneste som lar VPN-er kjøre på nesten alle enheter der du manuelt kan legge inn nettverksinnstillinger. Jeg syntes konfigureringen var veldig enkel, jeg testet den på min PS4 og strømmet Netflix uten problemer.

Når det gjelder brukervennlighet, er ExpressVPN ideell for både nybegynnere og avanserte VPN-brukere. Brukergrensesnittet er enkelt og lett å navigere, med identiske native apper på norsk for flere plattformer. Installeringen og konfigureringen tok under et minutt, så jeg kunne koble meg til nesten umiddelbart. I tillegg gir ExpressVPNs nettleserutvidelser deg full kontroll over VPN-appen fra nettleseren din – ingen annen VPN-app tilbyr denne funksjonaliteten.

ExpressVPN starter abonnementene sine på €6.71 i måneden (abonnement: 15 måneder). Du kan bruke standard betalingsalternativer som betalingskort eller PayPal, men hvis du foretrekker et anonymt alternativ, kan du også velge Bitcoin.

Alle abonnementene støttes av en 30-dagers pengene tilbake-garanti, slik at du kan prøve ExpressVPN uten risko. Den har en refusjonspraksis der «ingen spørsmål stilles», så du trenger ikke oppgi noen grunn hvis du ombestemmer deg. Jeg testet dette selv, og det var enkelt å få tilbake pengene. Jeg ble ikke presset til å bli, og forespørselen min ble behandlet umiddelbart – jeg fikk full refusjon etter 5 dager.

Du finner alle testresultatene i anmeldelsen vår av ExpressVPN, med detaljert analyse av hastighet, sikkerhet, brukeropplevelse og mer.

2. CyberGhost – Best for rask strømming og sikker torrent-fildeling, med spesialservere

Oversikt: CyberGhost

Hastighet Bra – Optimerte servere for UHD-strømming og rask torrent-fildeling
Sikkerhet Avansert – 256-bits AES-kryptering, nødstopp, ingen datalekkasje og innebygget annonseblokkerer
Personvern Strengt – Base i Romania (utenfor 5/9/14 øyne-alliansene) uten loggføring
Egne apper for Alle større enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Android TV, Amazon Fire TV og Amazon Fire Stick
Kan omgå blokkering av Alle større strømmeplattformer som Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, Showtime og mer
Torrent-fildeling Støttes – Optimerte servere for sikker P2P-aktivitet
Kundestøtte Hurtig respons døgnet rundt via live chat, nettbasert skjema og e-post
Enhetstilkoblinger 7
Pengene tilbake-garanti 45 dager
Små ulemper iOS-app har hverken annonseblokkerer eller funksjoner for delt tunellering
Ingen optimerte P2P-servere på iOS- eller Android-apper
Best pris $2.19 pr. måned (2-årsabonnement + 2 måneder gratis)

2024 Oppdatering! Du kan abonnere på CyberGhost for så lite som $2.19 per måned + få 2 ekstra måneder gratis med 2-årsplanen (spar opptil 83%)! Dette er et begrenset tilbud, så slå til før det blir borte. Se mer informasjon om dette tilbudet her.

Takket være en rekke optimerte servere, er det enkelt å strømme og laste ned torrent-filer med CyberGhost. Alle optimerte servere er automatisk innstilt for best mulig ytelse og hastighet. Du slipper dermed å angi innstillinger manuelt, og alt du trenger å gjøre er å koble til.

Du finner CyberGhosts strømmeservere ved å klikke på «For streaming»-fanen i appen. Alle servere er optimerte for en bestemt strømmetjeneste, slik at du alltid er garantert en tilkobling som fungerer. Jeg har testet mange VPN-er der jeg har måttet koble til flere servere for å finne en som fungerer. CyberGhost har fjernet dette elementet helt ved å vise kun servere som er dokumentert å fungere.

Skjermbilde av CyberGhost VPNs optimaliserte servere som blokkerer streaming-plattformer som Netflix, Sling TV og Amazon Prime

CyberGhost gjør det enkelt å velge riktig server for strømmetjenesten din

Jeg testet servere optimert for Netflix USA, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og Max. Jeg klarte å koble til hver gang, og kunne begynte å strømme nesten umiddelbart. Videokvaliteten var alltid UHD, med gjennomsnittshastigheter på mellom 28 og 30 Mbps.

Jeg fikk enkelt tilgang til Netflix USA med CyberGhost fra Storbritannia

Listen over optimerte servere inkluderer strømmegiganter som Netflix UK, Netflix Japan, YouTube TV, NBC, ESPN+, Sling TV, og Crunchyroll, samt mindre tjenester som Yle.

Optimerte servere for torrent-fildeling har lignende oppsett. Ved å klikke på «For torrenting»-fanen (kalt «For downloading» på Mac og iOS), fikk jeg opp en liste over servere som støtter P2P-fildeling og Bittorent. Jeg valgte den belgiske serveren, ettersom denne er nærmest meg med et lavt antall brukere og lav belastning. Alle disse faktorene resulterer i høyere hastigheter. Filen min på 2 GB var ferdig nedlastet på mindre enn ni minutter.

Skjermbilde av CyberGhost VPNs optimaliserte servere for nedlasting og torrenting

Raske servere har en lav belastningsprosent, lavt antall brukere, og er nær din fysiske posisjon

Når det gjelder torrent-fildeling, handler det imidlertid ikke alltid om høye hastigheter. Høy sikkerhet og personvernfunksjoner er viktige, spesielt hvis du bor i et land der P2P-aktivitet er begrenset eller forbudt. Her gjør CyberGhost det ekstremt bra. Nettaktivitetene dine beskyttes av strenge retningslinjer mot loggføring, og de sikres med 256-bits AES-kryptering. Dette er den sterkeste krypteringsstandarden på dagens marked, og brukes av myndigheter over hele verden. I appen finner du også innstillinger for å slå på blokkering av reklame, sporere og malware, noe som er spesielt nyttig når du blar gjennom torrent-sider.

CyberGhost har også følgende kraftige sikkerhets- og personvernfunksjoner:

  • 256-bits AES-kryptering — som beskytter alle data i den krypterte tunnelen, og opprettholder førsteklasses beskyttelse til enhver tid.
  • Kill-switch — er tilgjengelig på alle apper i tilfelle VPN-tilkoblingen faller ut.
  • Strenge retningslinjer mot loggføring — som har blitt verifisert av en uavhengig part for å bekrefte at CyberGhost aldri loggfører eller lagrer dataene dine.
  • Super-private “NoSpy”-servere — som er i Romania, som ikke har lover om elektronisk overvåking.
  • Sikre protokoller — inkludert WireGuard, OpenVPN og IKEv2.

CyberGhost har dessuten en automatisk nødstopp, som sikrer at IP-adressen og personopplysningene dine aldri avsløres, selv om VPN-tilkoblingen din blir ustabil. Jeg kunne imidlertid tenkt meg å se flere unike og torrent-vennlige funksjoner. ExpressVPN støtter for eksempel torrent-fildeling i iOS- og Android-appene, men CyberGhost har fjernet torrent-optimerte servere fra mobilappene.

Jeg anbefaler primært CyberGhost for Windows, Mac og Linux, spesielt siden disse programmene yter bedre enn konkurrentene når det kommer til strømming og torrent-fildeling. Prisen er på kun $2.19 pr. måned (2-årsabonnement + 2 måneder gratis), og du kan få en enda større rabatt via denne skjulte kupongsiden! Hvis du er usikker på hvorvidt du skal binde deg til et abonnement, finnes det et godt alternativ. Det er risikofritt å teste CyberGhost med en 45 dagers pengene tilbake-garanti. Dermed kan du prøve alle funksjonene helt gratis. Hvis du ikke er fornøyd, eller hvis du bare ikke ønsker å fortsette å bruke tjenesten, kan du be om full refusjon fra kundestøtte. Du trenger ikke å oppgi noen grunn for å avslutte abonnementet.

Hvis du trenger mer informasjon før du bestemmer deg, kan du, lese hele anmeldelsen vår av CyberGhost med detaljert informasjon om hastighet, personvern, sikkerhet og andre funksjoner.

3. Private Internet Access (PIA) – Best for erfarne brukere, med muligheten til å tilpasse sikkerhetsinnstillingene

Oversikt: PIA

Hastighet Middels – Ustabile hastigheter avhengig av serverlokasjon
Sikkerhet Avansert – Kryptering på militærnivå, nødstopp, lekkasjebeskyttelse og blokkering av reklame, sporere og malware
Personvern Strengt – Påviste retningslinjer mot loggføring gjennomgått av Deloitte
Egne apper for De fleste store enheter – Android, iPhone, Windows, Mac og Linux
Kan omgå blokkering av Alle større strømmeplattformer som Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max, BBC iPlayer, Sling TV, fuboTV, CBS All Access og mer
Torrent-fildeling Støttet – Mer enn 35000 servere i nettverket, og alle støtter P2P
Kundestøtte Hurtig respons døgnet rundt via live chat, nettbasert skjema og e-post
Enhetstilkoblinger Ubegrenset
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Små ulemper Ikke alle servere omgår blokkeringen av Netflix USA eller Hulu
Ingen annonseblokkerer eller OpenVPN-protokoll i iOS-appen
Best pris $2.19 pr. måned (2-årsabonnement + 2 måneder gratis)
2024 Oppdatering! Du kan abonnere på PIA for så lite som $2.19 per måned + få 2 ekstra måneder gratis med 2-årsplanen (spar opptil 82%)! Dette er et begrenset tilbud, så slå til før det blir borte. Se mer informasjon om dette tilbudet her!

Private Internet Access (PIA) tilbyr avanserte personvern- og sikkerhetsfunksjoner som du kan tilpasse dine egne behov. Du finner en rekke innstillinger og alternativer i appene for Android, iPhone, Windows og Mac.

For å gi førsteklasses sikkerhet og personvern har PIA følgende funksjoner:

  • Proxyene SOCKS5 og Shadowsocks — tilgjengelig via en multi-hop-tilkobling for å skjule tilkoblingen din, noe som bidrar til å unngå nettverksbegrensninger.
  • Datalekkasjebeskyttelse — beskytter aktiviteten din mot nysgjerrige øyne ved å stoppe utilsiktede DNS- og IP-lekkasjer.
  • Kill-switch — kutter automatisk tilgangen til internett for å beskytte dataene dine hvis tilkoblingen faller ut.
  • Strenge retningslinjer mot loggføring — verifisert av en uavhengig part for å bevise PIAs påstand at de ikke fører logger eller lagrer data.

Du kan for eksempel velge hvilken krypteringsstandard du vil bruke. AES-128, AES-256 eller ingen kryptering (selv om innloggingsopplysningene dine alltid blir kryptert og IP-adressen din forblir skjult). Jeg anbefaler 256-bits AES-kryptering, ettersom det omtrent er umulig å knekke. Det er imidlertid fint å ha muligheten til å velge lavere krypteringsnivåer for å få høyere hastigheter. Du har også kontroll over handshake-krypteringen som brukes til å etablere en sikker tilkobling med PIA. Du kan velge mellom seks alternativer, inkludert RSA og ECC.

Skjermbilde av Privat Internett-tilgang VPN og appen for Mac som viser Tilpasning-fanens tilpasningsalternativer

PIAs egne apper tilbyr flere valgalternativer enn noe annet VPN jeg har prøvd

Hvis du er svært opptatt av personvernet ditt, bør du være klar over at PIAs hovedkontorer ligger i USA, som er en av hovedmedlemmene i 5 øyne-alliansen. I utgangspunktet var jeg bekymret, men jeg pustet lettet ut etter at jeg fant ut at PIAs retningslinjer mot loggføring er testet og dokumentert (på linje med ExpressVPN).

Russiske myndigheter har tidligere beslaglagt PIAs servere, men klarte ikke å gjenopprette brukerdata. Jeg er dermed trygg på at de strenge retningslinjene mot loggføring respekteres. Etter denne hendelsen, innføre faktisk Russland en ny lov som krever at alle VPN-leverandører fører trafikklogger. Som et direkte resultat av dette, trakk PIA serverne sine fra landet. Det er godt å se at PIA har gjort en så stor innsats for å beskytte kundenes data.

Heldigvis trenger du ikke ta PIAs påstand om fantastiske retningslnjer mot loggføring bare fra dem. VPN-en ble nylig gjennomgått av en tredjepart kalt Deloitte, som er et av de fire store firmaene som validerer retningslinjer slik som PIA sine. Deloitte ga PIA gode karakterer, og forsikret at at deres retningslnjer mot loggføring var legitime og at det ikke ble ført noen brukerlogger.

Skjermbilde av Privat Internett-tilgang VPNs nettsted med et blogginnlegg som beskriver årsaken bak PIAs tilbaketrekning fra Russland

PIA publiserte en åpen oppdatering om avgjørelsen om å trekke seg ut av Russland

PIAs fokus på personvern gjør det til et godt alternativ for anonym surfing (det er kompatibelt med Tor) og trygg torrent-fildeling. Alle servere er kompatible med P2P-fildeling og bruk av BitTorrent, slik at du ikke er begrenset til spesifikke servere.

PIA yter dessverre ikke optimalt når det gjelder strømming. Hulu lastet inn ekstremt tregt, og jeg klarte kun å koble til med serverne USA vest, Florida, New York City og Washington DC. Jeg hadde også problemer med å omgå blokkeringen av Netflix USA. Kun serverne Chicago, USA øst, New York City og Washington DC fungerte. Hastighetene var lave og det tok flere minutter før strømmekvaliteten kunne økes til UHD.

Screenshot of PIA streaming Stranger Things on Netflix
PIA er ikke det beste VPN-et for Netflix USA, men det kan omgå blokkeringen i fem andre land (inkludert Storbritannia og Canada)

PIA klarte imidlertid enkelt å omgå Netflix Storbritannia, Canada, Australia, Frankrike og Japan. Jeg klarte også å strømme Disney+ (alle amerikanske servere), Amazon Prime Video (alle britiske og amerikanske servere) og BBC iPlayer (alle britiske servere). Hastigheten var høy i alle disse tilfellene, og jeg kunne se i UHD-kvalitet etter bare noen sekunder med bufring.

Hvis du er ute etter et førsteklasses VPN som gir deg full kontroll over personvern- og sikkerhetsinnstillingene, anbefaler jeg PIA. Jeg foreslår at du prøver PIA med deres 30 dagers pengene tilbake-garanti. Du får full refusjon så lenge du kansellerer innen 30 dager. Husk å se etter gyldige kupongkoder, da du av og til kan få rabatter på opptil 76 %!

Hvis du ikke er sikker på hvorvidt PIA er det beste VPN-et for deg, kan du lese hele anmeldelsen vår av PIA, med detaljerte testresultater.

4. NordVPN – unike funksjoner gir førsteklasses sikkerhet og nettverkstilgjengelighet

Oversikt: NordVPN

Hastighet Høy — Imponerende hastigheter på lokale- og langdistanseforbindelser
Sikkerhet Avansert — AES 256-bits kryptering, kill-switch, Threat Protection og lekkasjebeskyttelse
Servere Stort utvalg — Et nettverk med over 6.300+ servere i 110 land
Personvern Strengt — Basert i Panama (utenfor 5/9/14 Eyes-alliansen) med verifiserte retningslinjer mot loggføring
Native apper for: Alle vanlige enheter — Android, iPhone, Windows, Mac, Linux og rutere
Påvist fjerning av blokkering: Alle store strømmeplattformer — Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max med flere
Torrenting Støttes — Dedikerte P2P-servere som tillater torrenting
Kundestøtte Raske responser hele døgnet via live-chat og e-post
Tilkoblede enheter 10
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Mindre ulemper Svært få obfuskerte servere
Er villige til å dele personlig identifiserbare data hvis loven krever det
Beste pris $3.09/mnd (2-årsabonnement + 3 måneder gratis)

NordVPNs unike funksjoner øker nettsikkerheten og nettverkstilgjengeligheten. Disse inkluderer:

  • Threat Protection — gir avansert beskyttelse mot skadelig programvare og blokkering av annonser og sporing. Den beskytter enhetene dine, selv når VPN-en ikke er tilkoblet.
  • Meshnet — lar deg få tilgang til enhetene eller hjemmenettverket når du er i utlandet ved å lage en sikker, kryptert tunnel mellom enheter. Du kan for eksempel koble deg til hjemme-PC-en med smarttelefonen når du reiser for å strømme via dine lokale kontoer, dele filer, spille spill, eller arbeide eksternt.
  • Dark Web Monitor — sender deg varsler og ber deg om å foreta sikkerhetsendringer hvis de personlige dataene dine blir eksponert på nettet. Den sjekker også e-postadresser, passord, kontaktdetaljer og mer.

Disse funksjonene er tilgjengelige i alle NordVPNs abonnementer, og det er enkelt å konfigurere dem. Threat Protection og Dark Web Monitor må bare slås på, mens det med Meshnet tok under 5 minutter å koble til forskjellige enheter og opprette mitt personlige nettverk.

For å forbedre nettsikkerheten og personvernet ditt ytterlige, tilbyr NordVPN følgende funksjoner for sine servertilkoblinger:

  • AES 256-bits kryptering — alle servere er beskyttet med kryptering i militærklassen for å sørge for at dataene dine er sikre og anonyme.
  • Kill-switch — blokkerer tilgang til internett for å forhindre at ubeskyttede tilkoblinger eksponerer dataene dine.
  • Automatisk tilkobling — oppdager når du bruker et usikret nettverk og kobler deg til en server for å opprettholde sikkerheten.
  • Verifiserte retningslinjer mot loggføring — uavhengig verifisering for at NordVPN ikke loggfører eller lagrer dataene dine.

Jeg var imponert over NordVPNs protokollutvalg, som inkluderer den proprietære NordLynx-protokollen. NordLynx bruker en WireGuard-mal pluss et dobbelt NAT-system (Network Address Translation) for høye hastigheter og ugjennomtrengelig sikkerhet.

Med NordLynx var hastighetene mine med NordVPN konsekvent høye gjennom hele det globale servernettverket. I testene ble hastighetene mine redusert med kun 20 % i gjennomsnitt, selv når jeg brukte langdistanseforbindelser. Dette gjorde det enkelt å laste ned torrenter, spille, surfe og strømme følgende tjenester i UHD-kvalitet:

Netflix  Amazon Prime Video Disney+ Hulu BBC iPlayer
Showtime ESPN DAZN Max …og mer!

Du vil finne at NordVPN også har optimaliserte servere for torrenting, Onion Over VPN og multi-hop-tilkoblinger. Jeg opplevde at dette gjorde det enkelt å velge akkurat riktig server for nettaktivitetene mine.

Jeg var imidlertid skuffet over å se at NordVPN har svært få obfuskerte servere i nettverket. Dette er en premiumfunksjon som andre VPN-er har som standard på alle servertilkoblinger, og som gjør det enkelt å unngå proxy-deteksjon som blokkerer tilgangen til nettsteder og tjenester. Med et begrenset antall obfuskerte servere, kan det hende du ikke alltid vil kunne koble til en slik server.

Heldigvis er NordVPN et rimelig alternativ (abonnementer starter på $3.09/måned) og alle abonnementene støttes av en 30-dagers pengene tilbake-garanti. Hvis du ombestemmer deg, kan du kontakte deres døgnåpne kundesupport via live-chat for å få refusjon. Jeg gjorde dette, og fikk tilbake pengene etter 7 dager.

5. Surfshark – funksjonsrik og rimelig VPN som er ideell for å finjustere tilkoblingen din

Oversikt: Surfshark

Hastighet Middels — Gode hastigheter globalt, men uventet høy ping
Sikkerhet Avansert — AES 256-bits kryptering, kill-switch, lekkasjebeskyttelse og mer
Servere Bra — Et nettverk med 3200+ servere i 100 land
Personvern Strengt — Basert i Nederland (som er en del av 9 Eyes-alliansen) med verifiserte retningslinjer mot loggføring
Native apper for: Alle vanlige enheter — Android, iPhone, Windows, Mac, Linux og rutere
Påvist å fjerne blokkeringen for: Alle store strømmeplattformer — Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max med flere
Torrenting Støttes — Optimaliserte P2P-tilkoblinger ved torrentvennlige lokasjoner
Kundestøtte Raske responser hele døgnet — via live-chat og e-post
Antall tilkoblede enheter Ubegrenset
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Mindre ulemper Hovedkontor ved en 9 Eyes-alllianse-lokasjon
Et dyrt valg for kortsiktige abonnementer
Beste pris $2.29/mnd (2-årsabonnement + 2 måneder gratis)

Surfsharks apper er fullpakket med tilpassbare funksjoner som er ideelle for å finjustere forbindelsene dine. Disse funksjonene inkluderer personlige multi-hop-tilkoblinger, en roterende IP-adresse, delt tunnelering og tilpassbar automatisk tilkobling. Når jeg konfigurerer Surfshark etter mine behov føler jeg meg trygg på at VPN-tilkoblingen min er egnet for nett-aktivitetene mine.

I tillegg er Surfshark et rimelig alternativ, spesielt med tanke på de mange funksjonene den har. Du kan abonnere på VPN-en for så lite som $2.29/måned for et langtidsabonnement (2-årsabonnement + 2 måneder gratis), som gir en besparelse på hele 85 % i forhold til vanlig pris.

For nybegynnere er det tydelig i Surfsharks apper hva hver funksjon gjør, og de fleste kan slås av og på med ett enkelt klikk. Dette gjør det enkelt å konfigurere appene, og det tar bare noen få minutter å opprette en personlig tilkobling.

Ved siden av dens gode tilpasningsmuligheter, sørger Surfshark for at forbindelsene dine alltid er sikre og private med følgende kvalitetsfunksjoner:

  • AES 256-bits kryptering — beskytter dataene og nettaktiviteten din med sikkerhet i militærklassen på alle servertilkoblinger.
  • Lekkasjebeskyttelse — hindrer at utilsiktede DNS-, IP- og WebRTC-lekkasjer avslører din sanne plassering og personlige data.
  • CleanWeb — blokkerer annonser, og hindrer at sporingsprogrammer og ondsinnede nettsteder registrerer bevegelsene dine på nettet eller infiserer enhetene dine med skadelig programvare.
  • Verifiserte retningslinjer mot loggføring — beviser Surfsharks påstander om at dataene dine aldri loggføres eller lagres når du er koblet til VPN-ens servernettverk.

Jeg likte å se at Surfshark støtter raske og sikre tilkoblingsprotokoller, inkludert WireGuard, OpenVPN og IKEv2 (for mobile enheter). Disse protokollene er alle designet for å gi jevne, lagg-frie tilkoblinger som beskytter dataene dine. Under tester fant jeg ut at WireGuard ga de mest pålitelige og raskeste forbindelsene.

Bruk av WireGuard sørget for at hastighetene mine med Surfshark var konsekvent raske på hele det globale nettverket. I gjennomsnitt reduserte Surfshark tilkoblingshastigheten min med bare 20 %, og da var den rask nok for rask torrenting, UHD-strømming og sikker surfing på alle servere. Jeg opplevde ingen hastighetsnedgang som kom av overbelastning, og forbindelsen min holdt seg stabil.

Med dens konsekvent høye hastigheter er Surfshark et solid valg for å få tilgang til favorittstrømmetjenestene dine når du er på reise. Under testene klarte Surfshark å koble seg til følgende tjenester:

Netflix Disney+  Amazon Prime Video Hulu BBC iPlayer
Showtime ESPN DAZN Max …med flere!

Det eneste problemet med Surfshark er at ping-tallet på noen servere er uventet høy. Ping-tallet mitt økte av og til med over 300 %, noe som gjorde det nesten umulig å spille på nettet eller videochatte med venner og familie. Jeg anbefaler kun å bruke Surfsharks lokale servere for gaming og videosamtaler, da disse har en lavere ping totalt sett.

Alle Surfsharks abonnementer støttes av en 30-dagers pengene tilbake-garanti, noe som gjør det enkelt å teste VPN-en uten risiko. Hvis du ikke er helt fornøyd, er det bare å kontakte kundeservice og be om refusjon innen 30 dager. Jeg ba om å få tilbake pengene via deres døgnåpne live-chat, og fikk full refusjon etter 7 dager.

6. PrivateVPN – Et enkelt VPN med pålitelige servere for å omgå blokkering av globalt innhold (også i Kina)

Oversikt: PrivateVPN

Hastighet Bra – Stabile hastigheter for surfing, strømming og torrent-fildeling
Sikkerhet Avansert – Kryptering på militærnivå, nødstopp og lekkasjebeskyttelse
Personvern Strengt – Base i Sverige (innenfor 5/9/14 øyne-alliansene) uten loggføring
Egne apper for Alle større enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV og Android TV
Kan omgå blokkering av Alle større strømmeplattformer som Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Sling TV, CBS All Access og mer
Torrent-fildeling Støttes – Hele servernettverket støtter P2P-aktiviteter
Kundestøtte Treg respons via live chat, nettbasert skjema og e-post
Enhetstilkoblinger 10
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Små ulemper Ingen nødbryter på iOS
Ingen nettleserutvidelser
Live chat er ikke alltid tilgjengelig
Best pris $2.00 per måned (abonnement: 36 måneder)

PrivateVPN er et førsteklasses VPN, men jeg var i utgangspunktet skeptisk på grunn av det begrensede servernettverket på kun rundt 200 servere. Når en VPN-tjeneste har et så lite servernettverk, er det stor fare for overbelastning (noe som fører til reduserte hastigheter). Sjansen for at tjenesten ikke klarer å omgå geoblokkeringer er dessuten stor. Men, etter å ha prøvd PrivateVPN, ble jeg gledelig overrasket over at jeg tok feil.

Du kan velge mellom mer enn 7000 unike IP-adresser, slik at du ikke trenger å bekymre deg for redusert hastighet eller fulle servere. Det hadde vært fint å ha flere serveralternativer, men jeg opplevde hverken redusert hastighet eller tilkoblingsproblemer. Jeg ble faktisk ganske imponert over den generelle ytelsen. Toronto- og Hong Kong-serverne fungerer til og med i Kina!

PrivateVPNs servere kan også omgå blokkeringen av Netflix i 19 land, noe som er mer enn alle andre VPN-tjenester jeg har testet. Dette inkluderer Netflix USA, Storbritannia, Canada, Australia, Frankrike, Brasil og Sverige. Jeg så Stranger Things i UHD-kvalitet, og det tok maksimalt tre sekunder å laste inn.

PrivateVPNs optimerte servere kan omgå innholdsblokkeringene hos Netflix

I appen finner du en liste over tilgjengelige strømmetjenester. Klikk på «Choose location» for å få tilgang til listen, med populære nettsteder som Hulu og Max, samt mindre kjente alternativer som Yle og SonyLiv.

Skjermbilde av PrivateVPN Mac-app som viser liste over optimaliserte servere for streaming

PrivateVPN tilbyr optimerte servere for en rekke strømmetjenester

Torrent-fildeling støttes på hele servernettverket, slik at du ikke trenger å koble til bestemte servere. Med PrivateVPN er du alltid anonym, ettersom tjenesten bruker krypteringsstandarder på militærnivå. Aktivitetene dine på nettet loggføres dessuten ikke. For å være helt sikker, anbefaler jeg at du slår på IPv6 lekkasjebeskyttelse og nødstoppen via fanen «Connection Guard» i appen. Jeg testet begge disse funksjonene, og opplevde null lekkasje. Nødstoppen fungerte som en drøm, men den er dessverre kun tilgjengelig på Android, Windows og Mac. Denne funksjonen kan dermed ikke brukes iOS-enheter.

Jeg opplevde dessuten at kundestøtte hos PrivateVPN er trege sammenlignet med konkurrentene. Jeg hadde noen spørsmål om et par funksjoner, og det tok fem minutter før jeg fikk snakke med en kundeagent. Dette selv om jeg stod først i køen. Det var flaks at jeg ikke hadde en teknisk nødsituasjon! Jeg hadde et annet spørsmål noen minutter senere, men da var live chat-tjenesten forsvunnet. Det eneste alternativet var å fylle ut et nettbasert skjema og vente på svar via e-post (jeg mottok et detaljert svar åtte minutter senere).

Jeg er imponert over PrivateVPNs ytelse, men det når ikke helt opp til de fem VPN-tjenestene som står øverst på listen. Hvis du har lyst til å finne ut hvorvidt dette er det beste VPN-et for deg, bør du teste det selv. Alle abonnement kommer med en 30 dagers pengene tilbake-garanti, slik at du kan prøve PrivateVPN i 30 dager uten risiko. Du får et enda bedre tilbud hvis du bruker en kupong. Spar opptil 65 % av full pris! Det er raskt og enkelt å få refusjon via kundestøtte hvis du ombestemmer deg. Du kan til og med ta kontakt på ditt eget språk.

For mer informasjon, kan du lese anmeldelsen vår av PrivateVPN med detaljert informasjon om sikkerhets- og personvernfunksjoner, servere, brukeropplevelse og mer.

7. IPVanish – Robuste sikkerhetsfunksjoner og gode torrent-muligheter, med gratis SOCKS5-proxy

Oversikt: IPVanish

Hastighet Bra – Høye hastigheter for torrent-fildeling og surfing
Sikkerhet Avansert – 256-bits AES-kryptering, nødstopp og lekkasjebeskyttelse
Personvern Streng – Base i USA (innenfor 5/9/14 øyne-alliansene) uten loggføring
Egne apper for De fleste større enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire TV og Amazon Fire Stick
Kan omgå blokkering av De fleste større strømmeplattformer som Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og mer
Torrent-fildeling Støttes – Alle servere støtter torrent-fildeling, og en SOCKS5-proxy er tilgjengelig helt gratis
Kundestøtte Hurtig respons døgnet rundt via live chat, telefon, e-post og nettbasert skjema
Enhetstilkoblinger Ubegrenset
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Små ulemper Ingen betalingsalternativer med kryptovaluta
Klarer ikke alltid å omgå blokkering av Netflix
Ingen blokkeringsfunksjon for reklame, malware eller sporere
Best pris $2.99 pr. måned (abonnement: 2 år)

IPVanish er et godt alternativ hvis du trenger et VPN for torrent-fildeling eller bare vil ha mer personvern på nettet. Denne tjenesten gir ubegrenset båndbredde og høye hastigheter, og nettleseraktivitetene dine krypteres og beskyttes med strenge retningslinjer mot loggføring. Hvis du trenger tilgang til blokkert innhold fra utlandet (spesielt strømmetjenester som Netflix), anbefaler jeg imidlertid ExpressVPN i stedet.

Jeg testet tjenesten ved å laste ned BitTorrent-filer via servere i Sveits, Sverige og Spania. Nedlastingshastigheten var enestående, og tilkoblingen var stabil. Jeg testet også den kostnadsfrie SOCKS5-proxyen som er inkludert i alle abonnement. Denne proxyen gir ekstra hastighet og anonymitet, men krypterer ikke trafikken din. Jeg anbefaler at denne brukes i kombinasjon med VPN-et. Den reduserer risikoen for å bli hacket, eller for at enheten blir infisert med virus og malware.

Skjermbilde av IPVanishs gratis SOCKS5-proxy-serveropplysninger på nettstedet

IPVanish er et av få VPN-er som tilbyr en gratis SOCKS5-proxy for torrent-fildeling

Alle nettaktiviteter beskyttes av 256-bits AES-kryptering på militærnivå og strenge retningslinjer mot loggføring. Selv om tjenesten har base i USA (og dermed er under jurisdiksjonen til 5 øyne-alliansen), spores, innhentes eller loggføres hverken nettleserhistorikk eller personopplysninger. Dette sikrer at IPVanish ikke har noe å dele, selv om myndighetene krever å få utlevert brukerinformasjon.

På tross av høye hastigheter og sterke sikkerhetsfunksjoner, er ikke dette det beste VPN-et for strømming. Da jeg prøvde å se Netflix USA, måtte jeg bytte server to ganger før jeg klarte å laste inn Stranger Things (New York- og Chicago-serverne fungerte ikke, men Boston fungerte). Hvis du er ute etter et VPN som kan omgå geobegrenset innhold, er det mye enklere og raskere å bruke ExpressVPN.

Prisene til IPVanish er middels, men du kan bruke en kupong for å spare hele 73 % av fullpris! Hvis du ikke er sikker på hvorvidt du ønsker å forplikte deg, har jeg et godt tips til deg. Det er nemlig veldig enkelt å teste IPVanish med tjenestens 30 dagers pengene tilbake-garanti. Du trenger ikke en gang å snakke med noen hvis du ønsker å kansellere abonnementet ditt. Alt du trenger å gjøre er å logge inn på nettstedet, kansellere abonnementet ditt, og refusjonen din behandles automatisk.

Les vår detaljerte anmeldelse av IPVanish for ytterligere informasjon om hastighet, servere, sikkerhet og mer.

8. PureVPN – Quantum-Resistant-krypteringsnøkler beskytter dataene dine fullt ut

Oversikt: PureVPN

Hastighet Gjennomsnittlig — Solide hastigheter, men høy ping på servere som er langt unna
Sikkerhet Avansert — AES 256-bits kryptering, kill switch og lekkasjebeskyttelse
Servere Mange — Et nettverk med 6000+ servere i 65 land
Personvern Fremragende — Basert på de britiske jomfruøyene (utenfor 5/9/14-øyne) og uavhengig personverngjennomgang
Native apper for: De fleste vanlige enheter — Android, iPhone, Windows, Mac og Linux
Påvist fjerning av blokkering: De fleste store strømmeplattformer — Netflix, Disney+, Amazon Prime Video med flere
Torrenting Støttes, men har mangler — Mindre enn halvparten av PureVPNs servere støtter torrenting, merkbare mangler
Kundestøtte Rask respons hele døgnet — via 24-timers live-chat, nettskjema og e-post
Tilkoblede enheter 10
Pengene tilbake-garanti 31 dager
Mindre ulemper Høy ping og lave hastigheter på virtuelle servere
DDoS-beskyttelse og portvideresending kun tilgjengelig mot et tillegg i prisen
E-postbilletter er upålitelig
Beste pris $2.03/mnd. (2-årsabonnement + 3 måneder gratis)

PureVPN’s Quantum-Resistant-kryptering beskytter deg mot de nyeste truslene. Etter hvert som kvantedatabehandling blir mer populært, øker også risikoen mot datasikkerheten din – ved å implementere Quantum-Resistant kryptering klargjør PureVPN beskyttelsen din for fremtiden. Dette forsikrer meg om at jeg kan fortsette å bruke PureVPN under nye teknologiske fremskritt og opprettholde et høyt sikkerhetsnivå.

Alle PureVPN sine 6000+ servere støttes av:

  • Førsteklasses kryptering, i militærklassen
  • En kill-switch på hver av de platform-spesifikke appene
  • Strenge retningslinjer mot loggføring, for å beskytte de personlige dataene dine
  • Beskyttelse mot IPv4-, IPv6-, DNS- og WebRTC-lekkasjer

Skjermbilde av en ipleak.net-test som viser null lekkasjer med PureVPN koblet til en amerikansk server.

PureVPN holdt de personlige dataene mine sikre i den krypterte tunnelen

PureVPN tilbyr også delt tunellering og portvideresending, som er tilleggsfunksjoner som gir større kontroll over VPN-tilkoblingen din. Jeg syntes delt tunellering var spesielt nyttig for å kryptere nettbanken min mens jeg strømmet på mine lokale kontoer, og portvideresendingen bidro til å forbedre torrenting-hastigheten.

Når det gjelder generelle hastigheter, påvirker ikke PureVPN hastighetene noe nevneverdig, selv på serverforbindelser som er langt unna. Hastighetene mine falt med rundt 20 % i gjennomsnitt, noe som er overraskende lavt for en budsjett-VPN (abonnementene starter på $2.03 i måneden for 2-årsabonnement + 3 måneder gratis). Jeg anbefaler å bruke WireGuard for å holde hastighetene pålitelige høye når du skal ha tilgang til:

Netflix Hulu BBC iPlayer
Amazon Prime Video Max …med flere!

Jeg var litt skuffet over å finne ut at PureVPN bare tillater torrenting på under halvparten av sine 6000+ servere. Det er merkbare hull i P2P-dekningen og noen steder har ingen torrenting-servere. Selv om det er lett å koble seg til en nærliggende P2P-server, kan du oppleve problemer hvis det ikke er noen lokale, inkludert brukeroverbelastning og sakte nedlastinger. Regioner som Afrika, Asia og Oseania har svært begrenset med P2P-forbindelser i nærheten.

PureVPN har en utmerket 24-timers live-chat-funksjon, som kan nås via nettstedet og appen. Dette gjorde det veldig enkelt å koble seg til en kundeserviceagent, og de svarte alltid raskt og grundig på spørsmålene mine. Jeg fikk imidlertid aldri svar på e-postbilletten min, så jeg kan ikke anbefale å bruke e-post for å kontakte kundestøtten.

Du kan prøve PureVPN uten risko på alle enhetene dine, siden den har native apper for Windows, Mac, Android, iOS med flere. I tillegg starter abonnementene på bare $2.03/måned, noe som gjør den til et rimelig alternativ (2-årsabonnement + 3 måneder gratis). PureVPN støttes av en 31-dagers pengene tilbake-garanti, slik at du kan få full refusjon hvis du ombestemmer deg.

Du kan lese hele omtalen for PureVPN her for å finne flere detaljer om sikkerhets- og personvernfunksjonene, kundeservice, betalingsmåter med mer.

9. Proton VPN – Innebygd Tor-støtte for å holde aktivitetene dine private

Oversikt: Proton VPN

Hastighet God — Pålitelige høye hastigheter for strømming, torrenting og surfing
Sikkerhet Avansert — 256-bits AES-kryptering, kill switch og lekkasjebeskyttelse
Servere Lite — Et nettverk med 4690+ servere i 71 land
Personvern Streng — Basert i Sveits (utenfor 5/9/14-øyne) med gjennomgåtte retningslinjer mot loggføring
Native apper for: De fleste vanlige enheter — Android, iPhone, Windows, Mac, Linux og utvalgte rutere (DD-WRT, AsusWRT og Tomato)
Påvist fjerning av blokkering: De fleste strømmeplattformer — Netflix, Disney+, Max med flere
Torrenting Støttes — Alle servere støtter torrenting
Kundestøtte Rask respons via live-chat, e-postbilletter og nettskjema
Tilkoblede enheter 10
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Mindre ulemper Live-chatten er ikke døgnåpen
Fungerer ikke i Kina
Pengene tilbake-garantien gir ikke full refusjon
Beste pris $4.49/mnd (abonnement: 2 år)

Proton VPN sørger for at nettaktiviteten din er anonym med optimaliserte servertilkoblinger og infrastruktur. Noe som er unikt for Proton VPN er muligheten til å koble til Tor-nettverket uten å laste ned Tor-nettleseren. Du får anonymiteten fra Tor pluss krypteringen fra en VPN-tilkobling. Jeg fant ut at å bruke Proton VPN med Tor ikke reduserte hastighetene mine så mye som å bruke Tor i seg selv.

Ved siden av Tor, tilbyr Proton VPN Secure Core-servere som fungerer som en multi-hopp-funksjon. Disse sender forbindelsen din gjennom 2 servere, med den første i et personvernvennlig land som Sveits, og sikrer at dataene dine er private selv om en påfølgende server skulle være kompromittert. Selv om dette reduserte hastighetene mine betraktelig (med nesten 95 %), er disse serverne ideelle hvis du verdsetter personvernet ditt høyt.

Når du bruker dens vanlige serverne, gir Proton VPN hastigheter som er høye nok for forsinkelsesfri aktivitet. Hastighetene mine falt ikke med mer enn 40 %, selv når jeg var koblet til servere som var langt unna, så jeg kunne se favorittprogrammene mine uten problemer. Proton VPN støttes av et servernettverk på 10 Gbps for å holde hastighetene så høye som mulig.

Skjermbilde av Proton VPN koblet til en britisk server med A Star is Born som spiller på BBC iPlayer.

Strømming på BBC iPlayer var enkelt med Proton VPN sine raske servere

Proton VPN ga tilgang til følgende strømmetjenester:

Netflix Disney+ Hulu Amazon Prime Video
BBC iPlayer ESPN Max …med flere!

Proton VPN støtter også P2P fildeling på flere optimaliserte servere, noe jeg testet ved å laste ned en fil på 2 GB; nedlastingen var fedig på knappe 5 minutter. Proton VPN tilbyr imidlertid ikke portvideresending, så du kan oppleve at opplasting er en langsommere prosess.

For å gi deg beskyttelse har Proton VPN:

  • AES-256-bits kryptering på hver tilkobling
  • En kill switch for å holde nettaktiviteten din anonym til enhver tid
  • Secure Core-servere ruter trafikken din gjennom 2 servere for ekstra sikkerhet og anonymitet
  • Strenge retningslinjer mot loggføring, som er gjennomgått av uavhengig part
  • Hovedkvarter i Sveits, utenfor Eyes Alliance-land

Den støtter flere tilkoblingsprotokoller, inkludert WireGuard, OpenVPN og IKEv2/IPSec (ikke tilgjengelig på Windows-enheter). Jeg valgte WireGuard-protokollen for å holde hastighetene mine høye og å ha en pålitelig tilkobling.

Proton VPN tilbyr dessverre ikke 24-timers live-chat, noe som er frustrerende hvis du har et spørsmål som haster. E-postbilletter er imidlertid tilgjengelige hele døgnet, og svarene er raskere enn jeg forventet – jeg fikk svar på e-postene mine på under 24 timer..

Hvis du vil teste Proton VPN selv, starter abonnementene på $4.49/måned (abonnement: 2 år). Proton VPN har også et gratisabonnement – det er veldig begrenset, men er en god måte å prøve tjenesten først. Selv om tjenesten har en 30-dagers pengene tilbake-garanti, vil du ikke nødvendigvis få full refusjon. I stedet får du refusjon for den gjenværende tiden i abonnementet ditt, ikke hele beløpet.

Sjekk ut dybdeomtalen for Proton VPN for ytterligere detaljer om servere, hastigheter, sikkerhet og mer.

10. VyprVPN – VPN med stort fokus på personvern og ingen loggføring

Oversikt: VyprVPN

Hastighet Middels – Lave hastigheter ved tilkobling til servere langt unna
Sikkerhet Avansert – 256-bits AES-kryptering, nødstopp og lekkasjebeskyttelse
Personvern Strengt – Base i Sveits (utenfor 5/9/14 øyne-alliansene) uten loggføring
Egne apper for Alle større enheter – Android, iPhone, Windows, Mac, Blackphone, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV og Android TV
Kan omgå blokkering av De fleste større strømmeplattformer som Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max, BBC iPlayer og mer
Torrent-fildeling Støttes – Torrent-fildeling støttes på alle servere
Kundestøtte Hurtig respons døgnet rundt via live chat og e-post
Enhetstilkoblinger 10
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Små ulemper Ingen Linux-app
Godtar ikke betaling med kryptovalutaer
Ingen nødstopp på iOS, ruter, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV og smart-TV
Best pris $3.00 pr. måned (abonnement: 2 år)

VyprVPN er ikke det raskeste VPN-et jeg har testet, men det sørger for å sikre persondataene dine. De strenge retningslinjene mot loggføring er dokumentert, og alle serverne er beskyttet av krypteringsstandarder på militærnivå. Dette gjør VyprVPN til et trygt alternativ for surfing, torrent-fildeling (P2P-aktivitet støttes på alle servere) og for å omgå blokkering av strømmesider i utlandet.

Den mest unike funksjonen er den patenterte 256-bits Chameleon-protokollen, som er designet for å omgå sensur og brannmurer. Ved tilkobling med Chameleon-protokollen, klarte jeg å omgå blokkeringen av amerikanske nettsteder som Netflix, Disney+, Hulu og Amazon Prime Video. Jeg var spesielt fornøyd med å få tilgang til Netflix, ettersom dette er den vanskeligste blokkeringen å omgå. Jeg så Stranger Things i UHD-kvalitet med mindre enn fem sekunders innlastingstid.

Screenshot of VyprVPN streaming Stranger Things
VyprVPNs Chameleon-protokoll koblet til Netflix og omgikk proxy-feilmeldingen

Da jeg kjørte fartstester med Ookla, oppdaget jeg at hastighetene mine gikk drastisk ned ved tilkobling til servere langt unna, for eksempel i USA (nesten 6000 km unna). Serverhastigheten min i Storbritannia var 43,11 Mbps, noe som gikk ned 60 % til 17 Mbps med amerikanske servere. Dette var ikke noe problem for meg, ettersom jeg hadde svært høye hastigheter i utgangspunktet, men VyprVPN er kanskje ikke det beste valget hvis du er et sted med middels eller lave bredbåndshastigheter.

Hvis du setter personvern over hastighet, blir du nok glad for å høre at VyprVPN ikke har noen loggføring, og at personvernerklæringen er verifisert. Sikkerhetsselskapet Leviathan Security har utført uavhengige tester, og bekrefter at ingen identifiserbar data spores eller hentes inn. VyprVPN er, sammen med ExpressVPN, blant få aktører som svarte på Senter for demokrati og teknologi undersøkelse om forretningsmodeller og personvernpraksis for VPN-tjenester. Jeg liker denne åpenheten, som tydeligvis er sjelden i bransjen.

Selv om jeg anser ExpressVPN for å være et bedre alternativ generelt sett, sørger VyprVPN for å beskytte deg på nettet til en mye lavere pris på $3.00 per måned. Du kan til og med spare mer penger hvis du bruker de skjulte rabattene! Alle abonnement kommer med en 30 dagers pengene tilbake-garanti, som gir deg muligheten til å prøve VyprVPN helt risikofritt.

Hvis du vil vite mer om VyprVPN, kan du lese vår komplette anmeldelse med testresultater for hastighet, servere, brukeropplevelse og mer.

11. Ivacy VPN – Solid sikkerhet, men inkonsekvente hastigheter og strømmetilgang

Oversikt: Ivacy

Hastighet Inkonsekvent — Høye hastigheter lokalt, men saktere på forbindelser som er langt unna, lave opplastingshastigheter
Sikkerhet Avansert — AES-256-bits kryptering, kill switch og lekkasjebeskyttelse
Servere Moderat — Et nettverk med 5700+ servere i 56 land
Personvern Strengt — Basert i Singapore (utenfor 5/9/14-øyne) med retningslinjer mot loggføring
Native apper for: Alle vanlige enheter — Android, iPhone, Windows, Mac, Linux og rutere
Påvist fjerning av blokkering: De fleste store plattformene — Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max med flere
Torrenting Støttes — Torrenting støttes på alle serverne
Kundestøtte Rask respons hele døgnet via live-chat og e-post
Tilkoblede enheter 10
Pengene tilbake-garanti 30 dager
Mindre ulemper Ingen kill switch for iOS eller Mac
Ikke gjennomgått av uavhengig part
Singapore samarbeider potensielt med Eyes Alliance-organsasjoner
Beste pris $1.17/mnd (abonnement: 5 år)

Ivacy VPN tilbyr sikkerhet på toppnivå som beskytter dataene dine effektivt. Som standard har alle servere:

  • AES-256-bits kryptering
  • Full lekkasjebeskyttelse for å beskytte nettaktiviteten og de personlige dataene dine
  • En kill switch (ikke tilgjengelig på Mac eller iOS)
  • Retningslinjer mot loggføring for alle brukerdata

Ivacy VPN har også en nyttig delt tunelleringsfunksjon som jeg konfigurerte med nettleseren min. Jeg kunne bruke nettbank på en sikker måte med VPN-en mens jeg strømmet fra min lokale Netflix-konto.

Jeg ble imponert over Ivacy VPNs sikre nedlastingsfunksjon, som blokkerer nedlastinger som inneholder skadelig programvare og andre trusler. Denne funksjonen er unik for Ivacy VPN og fungerer bra; Jeg prøvde å laste ned skadelige testfiler, og Ivacy VPN blokkerte dem alle. Den sikre nedlastingen var spesielt nyttig under torrenting – Ivacy VPN støtter torrenting på hver server.

Skjermbilde av Ivacy VPN Windows-appen som fremhever servervalgene for funksjonen for sikker nedlasting.

Ivacy VPN sin funksjon for sikker nedlasting er ideell for torrenting

Ivacy VPN tilbyr flere protokoller, inkludert WireGuard, OpenVPN, L2TP/IPSec og IKEv2. Jeg brukte WireGuard-protokollen, da denne ga meg de mest pålitelige tilkoblingene og de beste hastighetene.

Når jeg testet Ivacy VPNs hastigheter, hadde jeg rimelig høye nedlastingshastigheter, men opplastingshastighetene var ofte veldig lave. Dette gjorde det vanskelig å dele P2P-filer, ha videosamtaler og spille på nett uten lagg.

Jeg hadde også problemer med å få pålitelige tilkoblinger til strømmetjenester med Ivacy VPN. Det tok flere forsøk å få tilgang til strømmekontoer, selv når jeg brukte optimaliserte servere. Men når jeg først fikk opprettet en tilkobling, kunne jeg strømme med minimal buffering og i UHD-kvalitet. Ivacy VPN fungerer med:

Netflix Disney+ Amazon Prime Video
Hulu Max …med flere!

Ivacy VPN har bred plattformkompatibilitet, slik at du kan laste den ned på de vanligst enhetstypene. Imidlertid mangler Ivacy VPN nøkkelfunksjoner i iOS- og Mac-appene, som delt tunellering og en kill switch. Jeg vil gjerne se at disse legges til for å forbedre datasikkerheten.

Hvis du vil teste Ivacy VPN selv, starter abonnementene på $1.17/måned (abonnement: 5 år). Du kan teste tjenesten uten risiko siden Ivacy VPN har en 30-dagers pengene tilbake-garanti. Du kan imidlertid ikke få refusjon hvis du betaler med kryptovaluta.

Du kan lese hele omtalen for Ivacy VPN her for å finne ut om servere, hastigheter, kundeservice og mer.

Sammenligningstabell: Hvilket VPN er best i 2024?

ExpressVPN CyberGhost PIA NordVPN Surfshark
Hastighet Fremragende God God God God
Sikkerhet og personvern Fremragende Fremragende Fremragende God God
Beste pris
(per måned)
€6.71 $2.19 $2.19 $2.00 $2.99
Servere 3000+ servere i 105 land 11.800+ servere i 100 land 35000+ servere i 91 land 6.300+ servere i 110 land 3200+ servere i 100 land
Støtter torrenting
Delt tunellering

Grunner til at du trenger en VPN

Det er viktigere enn noen gang å beskytte deg på nettet, siden det dukker opp nye trusler hver dag. Når du kobler til internett uten VPN, setter du de personlige dataene i fare fra hackere, reklamesporere og til og med for at offentlige instanser og internett-leverandøren din kan overvåke aktiviteten din.

Med en VPN kan du redusere slik risiko mot datasikkerheten din ved å kryptere tilkoblingen din og maskere IP-adressen din. Dette sørger for at alle som spionerer på tilkoblingen din ikke kan se nettaktiviteten din eller hvor enheten din befinner seg, noe som beskytter personvernet ditt.

En VPN-tilkobling vil hjelpe deg med å:

  • Beskytte de personlige dataene dine — Dens førsteklasses kryptering hindrer andre i å se din nettaktivitet, IP-adresse og annen informasjon som kan brukes til å hacke, utnytte eller begrense forbindelsen din. Dette er spesielt viktig når du bruker offentlig Wi-Fi, som er kjent for å være et mål for hackere og skadelig programvare.
  • Holde deg anonym når du er tilkoblet – En VPN maskerer IP-adressen din, noe som gjør det svært vanskelig å spore din faktiske posisjon eller finne identiteten din. Dette kan bidra til å forhindre nettangrep (som DDoS-angrep) og unngå stedsbasert innholdsblokkering.
  • Ha fri tilgang til internett – Ved å maskere IP-adressen din og koble til servere andre steder, kan du unngå innholdsbegrensninger pålagt av myndighetene eller spesifikke tjenester, som Netflix. Du kan få tilgang til nettkontoene og strømmetjenestene dine fra hvor som helst, noe som er praktisk når du reiser.
  • Torrente filer uten risko — P2P-fildeling setter dataene dine i fare, ettersom andre brukere kan se IP-adressen din når du torrenter. Dedikerte torrenting-servere beskytter ikke bare informasjonen din, men holder også nedlastingshastigheter høye slik at du kan fullføre torrentene dine raskere.
  • Unngå begrensninger fra internettleverandør — Internett-leverandøren din kan begrense forbindelsen din av ulike årsaker, inkludert hvis du bruker mye båndbredde (som for eksempel når du strømmer, torrenter eller spiller på nettet). Ettersom en VPN skjuler nettaktiviteten din, kan ikke internett-leverandøren din se hva du gjør, og du kan dermed unngå at tilkoblingen din strupes.

Det er viktig å merke seg at mens en tjeneste som ExpressVPN gir deg sikkerhet og personvern på et veldig høyt nivå, er det ikke en idiotsikker løsning. Mange VPN-er vil ikke beskytte deg mot malware-angrep, blokkere påtrengende popup-annonser, lagre passordene dine på en sikker måte eller gjøre deg helt anonym på nettet. Det beste forsvaret mot trusler er å være forsiktig når du er på nettet og sørge for at du alltid kobler deg til en VPN for å ha et ekstra lag med beskyttelse.

Slik velger du den beste VPN-en for deg

Her er noen punkter du bør vurdere når du velger den beste VPN-en for dine behov:

  • Omfattende sikkerhet — VPN-en din bør bruke AES 256-bits kryptering, og ha god beskyttelse mot WebRTC-, IPv4-, IPv6- og DNS-lekkasjer. I tillegg trenger VPN-en din en kill-switch i tilfelle tilkoblingen din faller ut.
  • Strenge retningslinjer for personvern — se etter en VPN med strenge retningslinjer mot loggføring, og som ikke vil lagre tilkoblingsdata. Ideelt sett bør VPN-en bruke RAM-basert serverteknologi og være uavhengig verifisert.
  • Globalt servernettverk — et høyere antall tilgjengelige servere betyr mindre bruker-overbelastning, høyere hastigheter og raskere tilkoblingstider. I tillegg sikrer et globalt nettverk at du har servere i nærheten å koble deg til, uansett hvor du befinner deg.
  • Høye tilkoblingshastigheter — VPN-en din må redusere hastighetstapet for å sikre at du ikke opplever lagg eller bufring når du surfer, strømmer, torrenter, spiller, bruker nettbank osv.
  • Optimaliserte servere — hvis du vil ha en VPN for strømming, torrenting eller gaming, kan du velge en tjeneste med dedikerte servere for disse aktivitetene. Noen VPN-er tilbyr obfuskerte servere som skjuler VPN-trafikken din for å unngå proxy-deteksjon.
  • Enhetskompatibilitet — velg en VPN som tilbyr native appstøtte for enhetene dine. De fleste VPN-er har apper for populære plattformer som Windows, Mac, iOS og Android, og er gjerne kompatible med smart-TV-er, spillkonsoller, rutere og mer.
  • Førsteklasses kundeservice — VPN-en din bør ha 24-timers kundestøtte for eventuelle hastespørsmål og, som et minimum, tilby e-postbilletter (med raske svar), inngående svar på ofte stilte spørsmål, feilsøking og konfigurasjonsveiledninger på hjelpesiden.
  • Pengene tilbake-garanti — de fleste premium-VPN-er har en pengene tilbake-garantiperiode som lar deg teste tjenesten uten risiko. Dette gir deg muligheten til å kunne sørge for at du velger riktig VPN for dine behov, og hvis du ombestemmer deg, vil du kunne få full refusjon.

Hvordan bruker jeg et VPN?

Det er enkelt å bruke et VPN. Etter at du har valgt det VPN-et du vil bruke, trenger du bare å starte et abonnement og laste ned programvaren på enheten din.

  1. Skaff deg et VPN. ExpressVPN er det beste VPN-et i 2024, med høye hastigheter og avanserte sikkerhetsfunksjoner.
  2. Koble til en server.
  3. Surf på nettet! Du er nå beskyttet og anonym på nettet.

Valg av det beste VPN-et: Slik vurderte og sammenlignet jeg VPN-tjenestene

1. Sterke sikkerhets- og personvernfunksjoner

Alle VPN-er på listen har kryptering på militærnivå og lekkasjebeskyttelse. Dette sikrer internettrafikken din og forhindrer at den ekte IP-adressen din blir avslørt. Jeg sjekket også personvernerklæringene for hvert VPN for å sikre at det har strenge retningslinjer mot loggføring. Dette innebærer at ingen tredjeparter (selv ikke VPN-et selv) kan spore eller innhente persondataene dine. Noen premium VPN-tjenester har også ekstrafunksjoner, som en nødstopp. Denne blokkerer umiddelbart all internettrafikk når du bytter servere eller hvis VPN-tilkoblingen blir ustabil.

2. Høyhastighetsnettverk med globale servere

Når et VPN har mange servere over hele verden, resulterer det i mindre overbelastning. Dermed kan du koble raskt til en server og oppleve høye hastigheter, uten å måtte konkurrere med hundrevis av andre brukere om båndbredden. Derfor har jeg vurdert størrelsen på servernettverkene til hvert VPN.

Jeg sørget også for å sjekke at VPN-ene har servere flere steder over hele verden, slik at det er mer sannsynlig at det finnes en server i nærheten av deg. En kortere fysisk avstand mellom enheten din og VPN-serveren sikrer høy tilkoblingshastighet. Dette er spesielt viktig hvis du skal utføre nettaktiviteter som krever mye data, som UHD-strømming, gaming og torrent-fildeling.

3. Servere med høye hastigheter og lav latency

De beste VPN-ene gir konsekvent raske tilkoblingshastigheter over hele nettverket med lav ping og rask server-respons. For hver VPN utføres flere hastighetstester på forskjellige servere ved hjelp av Ookla. Jeg bestemmer deretter gjennomsnittshastigheten basert på resultatene, og ser på forskjellen VPN-tilkoblingen gjør i forhold til basishastigheten.

Ideelt sett bør VPN-en ha et minimalt hastighetstap på en kryptert tilkobling. Lokale servertilkoblinger bør være svært nær basishastigheten din (ikke mer enn 20 % nedgang), mens servere som er langt unna bør kun ha en nedgang på maksimalt 50 %. En ping på under 100 ms er perfekt – høyere enn 100 ms kan gir merkbar lagg.

4. Omgår blokkering av strømmetjenester som Netflix, Disney+ og mer.

Jeg sjekket at alle VPN-ene kan omgå blokkering av Netflix USA (som er ekstremt vanskelig å få tilgang til) og at jeg kunne strømme i UHD-kvalitet. Hvis et VPN kan omgå blokkeringen av Netflix, vil det ikke ha noen problemer med å gi tilgang også til andre strømmetjenester, som Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, ESPN+ og mer.

5. Støtter torrent-fildeling og P2P-fildeling

Jeg sjekket at alle VPN-ene på denne listen tillater torrent-fildeling og tilbyr ubegrenset båndbredde slik at du kan laste opp og ned så mange filer du vil. Jeg så også etter torrent-vennlige funksjoner, inkludert optimerte servere for P2P-aktivitet, SOCKS5-proxyer for høyere nedlastingshastighet og malware-beskyttelse.

6. Fungerer på alle større enheter og operativsystemer

Hvis du er som meg, er du tilkoblet nettet på flere enheter samtidig. Jeg sørget derfor for at alle VPN-er på denne listen er kompatible med alle populære enheter og operativsystemer. Dette inkluderer Android, iPhone, Windows, Mac, iPad, Linux, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Android TVs, Roku, Chromecast, smart-TV-er, spillkonsoller og rutere.

7. Betalingsalternativer og tilgjengelighet for kundestøtte

De beste VPN-ene tilbyr flere sikre betalingsalternativer for å gjøre det enkelt å opprette abonnementet ditt. De fleste vil ha typiske metoder som PayPal og debet- eller kredittkort, mens noen også tilbyr anonyme betalinger gjennom kryptovaluta.

Prisene skal være konkurransedyktige, så jeg rangerte hver VPN basert på prisen, i sammenheng med hva den tilbyr. Noen tjenester er dyrere, men tilbyr flere sikkerhets- og personvernfunksjoner – disse har ofte rabatter og kupongkoder for å gi bedre pris. Billigere VPN-er har vanligvis færre servere og funksjoner, men har likevel førsteklasses kryptering og retningslinjer mot loggføring.

En VPN bør ha førsteklasses kundestøtte, ideelt med 24-timers live-chat som kan svare på alle presserende spørsmål eller problemer. Andre viktige kundetjenester inkluderer e-postbilletter for mindre presserende spørsmål (men fortsatt med raske svar), grundige svar på vanlige spørsmål, konfigurasjonsveiledninger og feilsøking på VPN-ens støtteside.

Ofte stilte spørsmål om VPN-er

Hvilken VPN er best for å strømme Netflix?

Jeg testet hver VPN på denne listen med Netflix, og alle klarte å koble til tjenesten. Men totalt sett er ExpressVPN det beste valget for Netflix. Med sine obfuskerte servere kan ExpressVPN koble seg til over 10 Netflix-biblioteker over hele verden og unngå Netflix sin proxy-deteksjon. Hvis Netflix ser at du bruker en VPN, vil du bare kunne se originalt innhold.

Og ExpressVPNs høye hastigheter og pålitelige tilkoblinger sikrer at du kan strømme favorittinnholdet ditt i UHD, selv når du reiser til land som er langt unna.

Er VPN trygge for torrent-fildeling?

Absolutt! En førsteklasses VPN vil holde dine personlige data trygge når du bruker torrent.

Uten en VPN er dine nettaktiviteter og IP-adresse sårbare for uautoriserte tredjeparter, som din internettleverandør (ISP), rettslige myndigheter og andre torrent-brukere. De kan spore din posisjon og overvåke dine aktiviteter, noe som kan føre til potensielle DDoS-angrep eller juridiske problemer hvis du ved et uhell laster ned opphavsrettsbeskyttet innhold. I noen tilfeller kan ISP-en din til og med begrense internetthastigheten din hvis du laster ned for mange store filer på kort tid.

Ved å bruke en VPN kan du holde din IP-adresse skjult og kryptere netttrafikken din, slik at du kan bruke torrent uten bekymringer. Faktisk starter jeg aldri torrentnedlastinger uten først å koble til en VPN. ExpressVPN er min foretrukne VPN for rask torrentnedlasting, siden den støtter sikker P2P-fildeling på alle sine servere. CyberGhost er også et utmerket valg med optimaliserte P2P-servere som er tilpasset dedikerte torrentaktiviteter.

Det er verdt å merke seg at torrent-nettsteder ofte inneholder skadelig programvare som skjuler seg i pop-ups, annonser og falske nedlastingsknapper. For å unngå disse truslene er det viktig å blokkere dem før de når enheten din. Heldigvis har mange av VPN-ene på denne listen annonse- og malware-blokkering, og gir omfattende beskyttelse.

Hvilken VPN er best for gaming?

ExpressVPN er den beste VPN-en for gaming. Under tester kunne jeg spille fartsfylte spill som Call of Duty: Warzone uten lagg eller avbrudd, og med ping på så lite som 12 ms. Dette er tiden det tar før kontrollinndataene dine sendes til spillserveren og tilbake til deg – jo lavere tall, jo bedre, men alt under 100 ms er absolutt tilstrekkelig for gaming på nettet.

Det er viktig å huske at bruk av en VPN for å oppnå en fordel i spillet eller få tilgang til områdebegrenset innhold kan være i strid med spillets vilkår og betingelser. Sørg for at du er klar over regelverket før du bruker en VPN, da du kan bli suspendert eller til og med utestengt.

Hvilken VPN er den beste for personvern?

ExpressVPN er den beste VPN-en for personvern. Selskapet har hovedkontor på De britiske jomfruøyene (BVI), som ikke har noen obligatoriske lover om datalagring og er svært personvernvennlig. BVI er også utenfor jurisdiksjonen til Eyes Alliance-landene, som er et ekstra beskyttelsestiltak.

ExpressVPN er en av få VPN-er som har blitt gjennomgått av en uavhengig part, noe som beviser dens retningslinjer mot loggføring og viser tillit til serverinfrastrukturen. Det er avgjørende at ExpressVPN besto en test i den virkelige verden da dens servere ble beslaglagt av tyrkiske myndigheter som en del av en kriminell etterforskning av en bruker. Myndighetene klarte ikke å hente ut noen data fordi ExpressVPNs servere ikke er i fysisk stand til å lagre brukerinformasjon.

Hvilken VPN er raskest?

Basert på testene teamet mitt og jeg utførte, rangeres ExpressVPN konsekvent som den raskeste VPN-en ved alle lokasjoner. Selv med de fjerneste serverne – jeg testet Melbourne, over 17 000 km fra lokasjonen min – sank hastigheten med bare 25 % i forhold til basishastigheten min. På en server mye nærmere meg nådde jeg litt over 320 Mbps (bare 17 % under hastigheten jeg hadde når jeg ikke var tilkoblet VPN-en). Disse hastighetene er mer enn gode nok til å kunne strømme i opptil 4K mens du surfer, laster ned og til og med spiller, uten avbrudd.

Hva er det beste gratis-VPN-et?

De beste gratis VPN-tjenestene er såkalte «freemium»-tjenester, som Windscribe og TunnelBear. Merk imidlertid at selv de beste gratis VPN-ene har store begrensninger. Gratis VPN-tjenester kan være sikre og pålitelige, men du opplever gjerne lave hastigheter, et begrenset antall servere og ingen tilgang til strømmetjenester som Netflix.

Jeg ville heller ikke stolt på gratis VPN-tjenester uten åpenbare mangler. Disse tjenestene må nemlig også tjene penger, og de mest tvilsomme aktørene er kjent for å selge brukeres persondata og nettleserhistorikk. Mange upålitelige gratis-VPN-er inneholder dessuten ofte malware som infiserer enheten din og stjeler sensitive opplysninger, som passord, bankhistorikk og private bilder.

Se for eksempel på Betternet VPN. Dette er en populær og gratis VPN-tjeneste med mer enn 10 millioner nedlastinger. Likevel er det viden kjent at Betternet VPN er en av de mest malware-infiserte VPN-ene på markedet. Det installerer sporere på brukernes enheter i det skjulte. Mangelen på sikkerhet og anonymitet gjør at hele vitsen med å bruke et VPN er borte.

Hvis du kun trenger et VPN i en kort tidsperiode, kan du prøve de beste VPN-tjenestene helt gratis med en pengene tilbake-garanti. Du kan for eksempel prøve CyberGhost gratis i 45 dager. Når du er ferdig med å bruke tjenesten, kan du enkelt be om en refusjon ved å snakke med kundestøtte.

Jeg testet om pengene tilbake-garantien fungerer, og det gjorde den! Det var svært enkelt å få tilbake pengene. Jeg tok bare kontakt med kundestøtte via den døgnåpne live chat-tjenesten, og refusjonen min ble behandlet umiddelbart. Pengene var tilbake på kontoen min etter fem dager.

Skjermbilde av en bruker som vellykket ber om refusjon fra CyberGhost via live chat med 30-dagers pengene-tilbake-garanti
Det er raskt og enkelt å få refusjon med CyberGhosts 45 dagers pengene tilbake-garanti

Hva er det beste VPN-et for Kina?

Basert på ekte tester utført i Kina: Det beste VPN-et for Kina er ExpressVPN. Dette er et av få VPN-er som stabilt klarer å omgå den store kinesiske mur og gi tilgang til blokkerte sider som Facebook, Google, Gmail, YouTube, Wikipedia, Netflix og mer.

Lokale myndigheter kan ikke se hva du gjør på nettet, ettersom ExpressVPN bruker krypteringsstandarder på militærnivå for å sikre internettrafikken din. Hvis tilkoblingen din er ustabil, kan du dra nytte av en automatisk nødstopp. Denne sikrer at ingen ukryptert data lekkes ved et uhell. Kinesiske myndigheter er kjente for streng overvåkning på nettet, og disse sikkerhetsfunksjonene er helt nødvendige for å sikre personvernet ditt på nettet mens du er i Kina.

Sørg bare for at du laster ned ExpressVPN på enheten din før du kommer til Kina. Når du først er i landet, vil du nemlig ikke kunne finne programmet i App Store, og nettstedet er blokkert. Hvis du kun skal være i Kina i noen å dager, kan du til og med bruke ExpressVPNs 30 dagers pengene tilbake-garanti.

Hva er den beste VPN-en med dedikerte IP-er?

CyberGhost er den beste VPN-en med en dedikert IP. Denne betalte tilleggsfunksjonen kan redusere bivirkningene av å bruke delte IP-adresser på en VPN, som ved «the bad neighbor effect». Dette er når andre brukere med samme IP misbruker tjenester som søkemotorer, finansinstitusjoner, strømmesider og mer. Når du deretter bruker den samme IP-adressen for å få tilgang til disse tjenestene, opplever du at du blokkeres eller blir stående fast ved en uløselig CAPTCHA. Med din egen dedikerte IP blir ikke dette lenger et problem.

CyberGhost unngår også på en smart måte å knytte deg til den valgte statiske IP-adressen ved å la deg kjøpe et anonymt token som du deretter kan løse inn med kontoen din. På denne måten kan du til og med kjøpe og gi en statisk IP til familie eller venner. Ulempen er at hvis du mister tokenet, mister du også tilgangen til IP-adressen.

Hvilken VPN med portvideresending er den beste?

Den beste VPN for portvideresending er Private Internet Access. Det er enkelt å slå på funksjonen i innstillingene, og når du kobler til en server blir du vist en tilfeldig valgt port som du kan bruke.

Skjermbilde av PIAs Windows-app som viser hvordan du slår på portvideresending i Nettverksinnstillinger-menyen.

Du kan konfigurere portvideresending og koble deg til PIA på under 30 sekunder

Hvis du ikke vet hva portvideresending er, har du en rask oversikt her: Portvideresending åpner i hovedsak en port gjennom NAT-brannmuren på ditt lokale nettverk for å øke hastigheten og tillate mer direkte nettverkstilkoblinger. Normalt skjuler NAT-brannmuren IP-adressene til enhetene som er koblet til ruteren. Dette kan imidlertid føre til problemer som at spesifikke servere ikke vil klare å koble til enheten din, eller du vil ha lavere hastigheter generelt.

Merk: Portvideresending kan utsette det lokale nettverket ditt for trusler, da data som overføres via den videresendte porten ikke vil være beskyttet av VPN-en.

Vil en VPN kunne hindre ISP-struping?

En premium-VPN kan bidra til å forhindre struping fra internett-leverandøren ved å skjule aktiviteten din på nettet. ISP-struping oppstår ofte når Internett-leverandøren din oppdager høy båndbreddebruk og ønsker å regulere nettverkstrafikken. En topprangert VPN som tjenestene oppført her krypterer aktiviteten din på nettet — mens internett-leverandøren din kan se at du er koblet til en VPN, kan den ikke se hva du gjør for å kunne pålegge begrensninger.

Internett-leverandøren din kan bruke teknikker som «peering» for å spionere på databruken din og potensielt begrense forbindelsen din. Noen internett-leverandører har vært kjent for å begrense hastigheten for Netflix og Amazon Prime for å motivere deg til å bruke andre tjenester tilknyttet internett-leverandøren. Hvis du kobler deg til via en VPN-server, kan ikke internett-leverandøren din oppdage nettstedsbesøk, P2P-fildeling eller annen aktivitet, noe som kan hjelpe deg med å unngå struping.

Hvilken VPN er best for Android and iOS?

ExpressVPN er den klart beste VPN-en for Android- og iOS-enheter. Den fungerer med alle Android-telefoner og -nettbrett og støtter de fleste iPhones og iPads.

Mens mange VPN-er begrenser protokollalternativene dine på mobil til bare IKEv2, lar ExpressVPN deg bytte mellom IKEv2, Lightway UDP og Lightway TCP. Med denne fleksibiliteten kan du balansere hastighet og sikkerhet avhengig av hvilke behov du har. Du kan også la ExpressVPN velge riktig tunellprotokoll for deg automatisk.

ExpressVPN viste lynhastigheter på Android og iOS under testene mine, enten jeg brukte Wi-Fi eller LTE/4G-nettverket. På Android reduserte ExpressVPN nettverkshastigheten min med omtrent 14 %, så hastighetene mine var fortsatt høye nok for spilling og torrenting. Hastighetene falt med omtrent 15 % på min iPhone, så jeg kunne fortsatt se Netflix-serier i UHD og med minimal bufring.

Enten du bruker ExpressVPN på Android eller iOS, har du full tilgang til 3000+ servere i 105 land. Du vil også få elegante, intuitive apper som gir deg full kontroll over VPN-innstillingene med noen få klikk. Du kan laste ned ExpressVPN til dine mobile enheter og prøve den selv, uten risiko – ExpressVPN støttes av en 30-dagers pengene tilbake-garanti. Hvis du ikke er helt fornøyd, er det enkelt å få refusjon – uten spørsmål.

Hvordan fungerer et VPN?

VPN står for Virtual Private Network, og gir anonymitet og sikkerhet på nettet. Når du bruker et VPN, sendes internettrafikken din gjennom VPN-ets sikre servernettverk. Trafikken din krypteres slik at ingen kan spore deg på nettet, og hverken internettleverandøren din, hackere eller myndighetene kan se hva du gjør.

VPN-et gir deg dessuten en ny IP-adresse. Denne adressen inneholder informasjon om din fysiske posisjon, og gjør det mulig for nettsteder og tjenester å se hvor du kobler til fra. Når du kobler til et VPN, får du en ny IP-adresse, basert på serverens lokasjon. På denne måten kan du bruke et VPN for å omgå sensur, brannmurer og geografiske begrensninger.

Jeg er for eksempel i Storbritannia akkurat nå. Når jeg ønsker å se Netflix USA, trenger jeg bare å koble til en VPN-server i USA. Amerikanske servere gir tilgang til Netflix USA, i tillegg til alle andre strømmesider i landet (som Amazon Prime Video, Hulu, ESPN og mer).

Hvor mye koster et VPN? Finnes det gode og billige VPN-er?

Du trenger ikke å betale store summer for å få et godt VPN (spesielt hvis du finner kuponger eller skjulte tilbud!). Prisene kan variere mellom de ulike VPN-tilbyderne, men du sparer alltid mer jo lenger abonnement du velger. Det koster ofte bare et par tiere i måneden, noe som er mindre enn prisen på en kaffekopp!

Husk at alle VPN-er på denne listen har en pengene tilbake-garanti, slik at du kan teste dem helt risikofritt.

Kommer VPN-et til å redusere hastigheten min?

Et VPN kommer til å redusere hastigheten på enheten din noe (men det er noen ting du kan prøve for å øke hastigheten). Dette skjer fordi tilkoblingen din omdirigeres gjennom en VPN-server og krypteres, slik at det tar lenger tid å nå destinasjonen. Hvis du har mer enn én enhet tilkoblet VPN-et, kan dette også forårsake en reduksjon i hastigheten.

Det er derfor viktig å bruke et VPN som er raskt i utgangspunktet, slik at eventuelle hastighetsendringer er minimale. ExpressVPN er det raskeste VPN-et på denne listen, og jeg opplevde ingen betydelig reduksjon i hastighet ved surfing, strømming eller torrent-nedlasting. Selv da jeg koblet til tre enheter (Windows-PV, iPhone XS og iPad), var reduksjonen i hastighet nesten umerkelig.

For å teste hastighetene på din egen enhet, kan du prøve ExpressVPN ved å bruke tjenestens 30 dagers pengene tilbake-garanti. Det er helt gratis og risikofritt. Hvis du ikke synes at ExpressVPN er raskt nok, kan du enkelt be om refusjon.

Er VPN-er lovlige?

Det er helt lovlig å bruke et VPN de fleste steder i verden, inkludert USA, Storbritannia, Australia og Canada. Men, land med streng internettovervåkning eller -sensur regulerer bruken av VPN-er. Dette inkluderer Kina, De forente arabiske emirater, Tyrkia, Irak, Hviterussland, Iran, Russland og mer.

I Kina er det for eksempel kun lov å bruke VPN-tjenester som er godkjent av myndighetene. Disse VPN-ene loggfører persondata og nettaktiviteter, og deler opplysningene med myndighetene. I De forente arabiske emirater kan du ikke bruke et VPN for å få tilgang til innhold i andre land (som for eksempel Netflix USA). Hvis du blir tatt for slike aktiviteter, kan du bli bøtelagt eller til og med satt i fengsel. Flesteparten av VPN-brukerne i De forente arabiske emirater bruker det imidlertid uten juridiske problemer.

For å være på den sikre siden, bør du sjekke lokale lover angående VPN-er og bruk VPN-er kun til lovlige aktiviteter.

Hvordan får jeg et VPN uten loggføring?

Det beste VPN-et uten loggføring er ExpressVPN. Hverken tilkoblingstider, øktinformasjon, bruk av båndbredde, nettleserhistorikk, IP-adresse eller andre persondata lagres. For å sikre full anonymitet, kan du til og med opprette en konto med en falsk e-postadresse og betale med kryptovalutaer.

Kan jeg bruke en